Home Seattle

Seattle

door backdoor
Seattle

Seattle is een stad in de Amerikaanse staat Washington en telt iets minder dan 800.000 inwoners. Het is een stad waarvan de eerste Europese bezoeker George Vancouver was die de locatie bezocht in 1792. Uiteindelijk was het echter Denny Party die de stad officieel stichtte in 1852. Ga je mee op reis? We dompelen je in wat Seattle Love, let’s go!

Vandaag de dag is de stad van de ‘Seattleites’ een bruisende stad die zijn weerga niet kent. Dit door zijn beloopbare grootte, grunge-geschiedenis en live muziek maken dit tot een heerlijke stad om een aantal dagen te toeven.

Seattle

Geschiedenis van Seattle

Zoals iedere stad in de Verenigde Staten heeft ook Seattle een geschiedenis voor de komst van de Europeanen. De eerste inwoners waren de First Nations van de Duwamish-stam. George Vancouver zocht met zijn bemanningsleden in 1792 een scheepsroute om zijn expeditie te vervolgen en stuitte op de locatie waar (iets) later Seattle zou ontstaan.


Echter werd de stad op 15 februari 1852 gesticht door Denny Party en volgde verschillende ontwikkelingen elkaar op. De Europeanen en de inheemse Duwamish leken het ogenschijnlijk goed met elkaar te kunnen vinden en leefden in vrede naast elkaar. Een jaar later in 1853 werd de eerste fabriek geopend om hout te zagen.

Toch liepen de spanningen tussen de First Nations en de Europeanen hoog op in 1854. Na moorden, ruzies en verwijten over en weer kwam in 1855 een verdrag tussen de twee groepen dat de First Nations een eigen gebied en reservaat kregen.


Toch wilde het maar niet boteren tussen de Duwamish en de Europeanen en de inheemse bevolkingsgroep viel Seattle binnen en startte een oorlog. Deze staat ook wel bekend als de ‘Battle of Seattle’. Hierbij verloren de First Nations de strijd en moesten hun meerdere erkennen in de Europeanen.

Roerige periode

Hierna volgde een roerige periode van verschillende opeenvolgende gebeurtenissen achter elkaar: deelname aan de Eerste Wereldoorlog tegen Duitsland, oprichting van het bedrijf Boeing, uitbraak van de Spaanse griep en volgde een grote aardbeving van 6,8 op Schaal van Richter.

Bekende bedrijven in Seattle

Seattle is vandaag de dag de bakermat van grote bedrijven. Dit is de stad waar het begon voor onder andere Starbucks, Microsoft (3 jaar na oprichting), Boeing, Amazone en Nordstrom.

Seattle

Bezienswaardigheden in Seattle

Seattle heeft de toerist veel te bieden en is van alle markten thuis. Veel van de bezienswaardigheden in Seattle die hieronder staan kun je op loopafstand bezoeken. Boek je verblijf echter wel op tijd, want anders wordt het al snel prijzig, zo was onze ervaring.

Seattle is een prettige en veilige stad om lekker rond te slenteren en te genieten van een kopje koffie bij de allereerste Starbucks. De koffietent die overigens er nog precies zo uit ziet zoals het ooit begon. Enfin, drink een lekker kopje koffie, slenter over de markten van de Public Market, doe je dagelijkse boodschappen bij WallGreens en koop een souvenier bij de chocoladewinkel Rocky Mountain Chocolate Factory.

Seattle

Space Needle

The Needle is 184 meter hoog en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over heel de stad. Ga je naar het ‘uiterste topje’ dan kun je hier gezellige dineren met uitzicht over Seattle. Een romantisch avondje uit dat niet mag ontbreken.

Adres: 400 Broad St, Seattle, WA 98109, Verenigde Staten

Pioneer Square

Voetjes van de vloer in dit uitgaansgebied en historische plein vol leven. Overdag vind je hier café’s, boekenwinkels maar in de avond begint het nachtleven vol met live muziek.

Adres: 500 Second Ave, Seattle, WA 98104, Verenigde Staten

Seattle

Public Market Center

De iconische markt moet je echt bezocht hebben als je de stad gaat zien. De Pike Place Market mag zichzelf de oudste boerenmarkt van de V.S. noemen. Je kunt hier ook leuke ‘food tours’ doen.

Adres: 85 Pike St, Seattle, WA 98101, Verenigde Staten

Biertje?

Seattle is de stad van lekkere biertjes. De stad heeft niet één, twee, maar wel twaalf bierbrouwerijen. Proef verschillende heerlijke bieren die echt uit de stad komen.

Hollands glorie

Houdt je van architectuur én van boeken? Bezoek dan de Seattle Central Library. Deze is gebouwd door de Nederlander Rem Koolhaas en helemaal gemaakt van staal en glas.

Underground Tours

We vertelden je eerder over de aardbeving die hier heeft plaatsgevonden. In 1889 werd de stad verhoogd en veel straten en grote gedeeltes van de stad opnieuw opgebouwd. Met de tour ga je ‘beneden’ kijken naar hoe de stad er vroeger uit zag. Niet alleen gaaf maar ook leerzaam! Lijkt het je leuk en wil je de tour boeken? Bekijk de beschikbare data dan hier.

Adres: 614 1st Ave, Seattle, WA 98104, Verenigde Staten

Sportwedstrijdje bezoeken

We zeggen het vaker, maar je moet ook in Seattle toch echt even een wedstrijdje meepakken van the Mariners (honkbal) of Seahawks (ijshockey).

Boeing Museum of Flight

Hou je van vliegtuigen? Ga dan eens naar het Boeing-museum. Hier kun je zien hoe William Boeing in 1975 begon met het bouwen van vliegtuigen.

Adres: WA 98108, Verenigde Staten

Seattle Children’s Museum

Uiteraard is er ook gedacht aan plezier voor de allerkleinsten. Er zijn speelruimtes ingericht voor kinderen voor vanaf 6 maanden tot 8 jaar.

Adres: 305 Harrison St, Seattle, WA 98109, Verenigde Staten

Dé Gouden Tip: De CityPASS

Wat wij echt een uitkomst vonden en waar je veel geld mee kunt besparen is de zogenoemde CityPASS. Deze ‘kaart’ geeft je toegang tot een aantal topattracties van de stad maar biedt ook veel extra’s. Je kunt de kaart gewoon laten zien op je telefoon en is maar liefst 9 dagen geldig.

Voor Seattle is het zo dat je met de CityPASS de volgende topattracties kunt bezoeken: Space Needle, Aquarium, Museum of Pop Culture, Woodland Park Zoo, Chihuly Garden & Glass en de Argosy Cruises Harbor Tour. Handig toch? Zeker als je toch van plan was om een aantal van deze attracties te gaan bezoeken. Koop de CityPASS gelijk hier.

Leuke dingen om alvast te boeken!

Wil je er zeker van zijn dat je nog terecht kunt bij een leuke activiteit? Boek dan hieronder alvast jouw gewenste tour! Dan kun je deze ook weer afvinken en alvast met de voorpret beginnen.

Bekijk de CityPASS hier »

Hoe kom ik in Seattle?

Seattle is vanuit Amsterdam ongeveer tien uur vliegen. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die op Seattle vliegen zoals Delta Airlines en KLM. Mocht je avontuurlijk zijn ingesteld en Canada willen bezoeken dan kun je ‘omhoog’ rijden richting Vancouver en of Vancouver Island. Dat is slechts drie uur rijden.

Extra informatie

Stad: Seattle Klimaat: Mediterraan klimaat
Staat: Washington Vervoer: Uber, metro, taxi en bus.
Hoogte: 53 m Oppervlakte: 367,96 km²
Inwoners: 744.955 Tijdverschil: 9 uur vroeger dan in Nederland/België
Vliegveld: Seattle-Tacoma International Airport Nuttige websites: Visit Seattle

Praktische informatie

Hoe kom je er?: Voor goedkope vliegtickets ga naar Momondo of Kayak of KLM.
Overnachten: Boek een accommodatie via Booking.
Kortingspas: Bekijk de CityPASS hier »
Fooien: Ja Doordat veel personeel een laag basissalaris krijgen is het in de V.S. gebruikelijk om fooi te geven. Mensen die je helpen met bagage 1 a 2 dollar, taxichauffeurs 10-15%, barman 1 dollar, aan tafel serveerder 15-20%.

Activiteiten

Activiteiten in Seattle die je nu al kunt boeken.

Hotels in SeattleBooking.com

Extra reisinformatie

ESTA reistoestemming Voor het bezoeken van de Verenigde Staten heb je een reisdocument nodig. Tegenwoordig is hiervan ook een app. Bekijk hier de website.
Creditcard Tijdens een bezoek aan zowel de V.S. als Canada ga je een creditcard nodig hebben.
Paspoort Deze moet minimaal 6 maanden geldig is als je terugkomt
Stekker Voor de V.S. en Canada heeft u een reisstekker nodig. Wees goed voorbereid en bekijk hier jouw opties.
Reisverzekering Zorg ervoor dat je een verzekering met werelddekking hebt.
Maximum verblijf: 90 dagen
Taal: Engels en Spaans
Valuta: Amerikaanse Dollar
Landcode: 001

Seattle in beweging!

Bekijk alvast een filmpje om aan de voorpret te beginnen.

Foto’s van Seattle

Bekijk hieronder nog even aantal laatste foto’s van onze reis naar deze prachtige, relaxte stad.

Seattle

Seattle

Seattle

Seattle