Home Austin

Austin

door backdoor

Austin
Austin ligt in de staat Texas en is tevens de hoofdstad van deze staat. De stad zelf heeft net geen miljoen inwoners en ligt aan de rivier Colorado.

Geschiedenis van Austin

In de zestiende eeuw maakte Austin onderdeel uit van Mexico. Pas in de negentiende eeuw werd het onafhankelijk en was het eerst een eigen republiek. In 1845 sloot de ‘Lone Star State’ zich aan bij de Verenigde Staten omdat men bang was dat Mexico de staat binnen zou treden en het land zou claimen. Aanvankelijk heette de stad Waterloo. In 1838 werd de stad hernoemd naar Stephen F. Austin voor zijn inzet voor een onafhankelijk Texas.

Vandaag de dag is Austin een heerlijke stad waar je heel goed een aantal dagen kunt toeven.

Austin
Een echte tech-stad
Austin is een belangrijke stad als het gaat om technologie. Grote en bekende bedrijven zijn hier gevestigd. Dan kun je denken aan onder andere Facebook, Dell, Apple, AMD, eBay, Samsung en Hewlett-Packard.

Industriestad
Austin is een echte industriestad maar heeft nooit zijn charme verloren. De stad kent veel bedrijven op het gebied van houtbewerking, voeding en metaal.

Bevolking
65 procent van de inwoners van Austin zijn blank, 31 procent zijn van Latijns-Amerikaanse komaf, 10% van Afrikaanse komaf en 4,7 procent van Aziatische komaf.


Een echte (live)muziek stad
Austin draagt de naam ‘Live Music Capital of the World’ met trots. De stad barst dan ook van leuke barretjes die allerlei muzikanten de kans geven om naam te maken. Het is zelfs zo dat Austin als enige stad in de V.S. meer muziekgelegenheden heeft per inwoner dan waar dan ook in het land.


Veel muziekliefhebbers blokken de maand maart af wanneer de South by Southwest plaatsvindt. Het festival is verdeeld in drie onderdelen: Muziek, digitale cultuur en film. Tijdens dit festival dat tot een van de grootste ter wereld wordt gerekend treden maar liefst twee duizend artiesten op.

Bekende mensen uit Austin
Er zijn veel acteurs, sportmensen en musici uit Austin die je ongetwijfeld zult kennen. Sandra Bullock, Matthew McConaughey, George W. Bush, Beyonce, Lance Amstrong, Stevie Ray Vaughan, Nelly, Ethan Hawke en Ciara.

Austin

Bezienswaardigheden in Austin

Bekijk hieronder een greep uit de leukste bezienswaardigheden van Austin. Uiteraard zijn er ook andere maar deze mag je in ieder geval zeker niet missen.

1. Fredericksburg
Iets buiten Austin vindt je Fredericksburg. Hier bouwden eind negentiende eeuw Duitse immigranten hun eigen dorp in geheel Victoriaanse stijl waar de oud-Duitse stijl nog goed terug te zien is.

Adres: Adres: 110 San Antonio St, Austin, TX 78701, Verenigde Staten

Austin

2. Cadillac Ranch
In 1973 maakte Stanley Marsch een kunstwerk dat tot op de dag van vandaag veel wordt bezocht: Cadillac Ranch (zie afbeelding hierboven). Het is een grappig beeld, in feite bestaat het kunstwerk uit een rij gekleurde Cadillac’s die met hun neus in de grond staan.

Adres: Adres: 13651 Frontage Rd, I-40, Amarillo, TX 79124

Austin

3. South by Southwest festival
Dit festival (zie afbeelding hierboven) wordt elk jaar in maart gehouden en laat je kennismaken met maar liefst twee duizend artiesten die ieder hun eigen sound hebben verspreid over 100 podia. Hier komt de bijnaam ‘Live Music Capital of the World’ pas echt tot zijn recht.

4. Big Bend National Park
Hier voel je je klein. Big Bend National Park is een park in een woestijn omgeven met bergen. Er bestaan hier verschillende looproutes waar je tijdens je wandeling waarschijnlijk niemand zult tegenkomen. Genoeg eten en drinken meenemen dus.

Adres: Adres: Big Bend National Park, TX, Verenigde Staten

Austin

5. Texas State Capitol
Wat je zeker niet mag missen is een rondleiding in het State Capitol. Je herkent het van de ‘granieten’ buitenkant. Op het gebied van architectuur is het prachtig maar ook het landgoed eromheen maken het tot een vrolijk geheel.

Adres: Adres: 1100 Congress Ave., Austin, TX 78701, Verenigde Staten

Austin

6. Governor’s Mansion
The Texas Governor’s Mansion is van oudsher het huis van de gouverneur van Texas en staat in down town Austin. Dit huis werd gebouwd in 1854 en wordt sindsdien gebruikt voor iedere gouverneur van Texas.

Adres: Adres: 1010 Colorado St., Austin, Texas, USA

Austin

7. Zilker Park
Wil je even lekker wandelen, een rondje joggen of picnicken ga dan eens naar het Zilker Metropolitan Park. Het park is vernoemd naar Andrew Jackson Zilker die in 1917 het stuk land aan de stad schonk. Tijdens the Great Depression in de jaren 30 is het stuk land omgebouwd naar een park waar je kunt wandelen en kunt fietsen. Hier worden trouwens ook festiviteiten georganiseerd zoals het Austin City Limits Music Festival en het Zilker Park Kite Festival.

Adres: Adres: Austin, TX 78746, Verenigde Staten

Austin

8. Congress Avenue Bridge
Sommige vinden deze beesten eng, maar ze doen niet al te veel kwaad. Onder de brug leven de zogenoemde Guanovleermuizen. Wanneer de avond valt zie je de vleermuizen op strooptocht gaan in hun zoektocht naar voedsel. Dit is een bijzonder aanzicht want meer dan anderhalf miljoen vleermuizen zoeken op hetzelfde moment naar eten. Wat ook leuk is, is om een boottocht te maken wanneer de avond valt en deze vleermuizen aan het werk te zien. Je heb niet alleen een perfect zicht, maar kunt ook genieten van de prachtige kleuren van de lucht.

Adres: 132 S Congress Ave, Austin, TX 78704, USA

Heb je alle bezienswaardigheden van Austin al gedaan en wil je iets anders? Doe dan eens een echte Ghost Tour op ga op pad voor een lekker drankje.

Austin

Austin Ghost Tours
Who you gonna call? Het spookt in Austin en dat is als het donker wordt, te merken… Sterke zenuwen heb je nodig tijdens deze tour die je zowel met een trolley als te voet kunt doen. Je start tijdens deze tour in downtown en bezoekt locaties waar het spookt zoals het Omni Hotel en het William Sidney Porter House. Houd je camera bij de hand want misschien kun je zelfs een spookje vastleggen. Bekijk hier zo’n Ghost Tour.

Austin

Uitgaan in Austin

Memphis heeft zijn Baele Street, New Orleans heeft Bourbon Street maar Austin doet niet onder! Loop in de avond eens door 6th Street en zie hoeveel leuke restaurantjes en bars de straat rijk is. De lijfspreuk van de locals ‘Keep Austin Weird’ gaat hier zeker op. Bijna ieder café heeft wel live muziek dus je kunt de hele avond genieten van live entertainment. Ook nachten in Austin zijn dus lang.

Leuke dingen om alvast te boeken!

Wil je er zeker van zijn dat je nog terecht kunt bij een leuke activiteit? Boek dan hieronder alvast jouw gewenste tour! Dan kun je deze ook weer afvinken en alvast met de voorpret beginnen.

Extra informatie

Stad: Austin Klimaat: Vochtig subtropisch klimaat
Staat: Texas Vervoer: Uber, metro, taxi en bus.
Hoogte: 149 m Oppervlakte: 790,1 km²
Inwoners: 961.855 Tijdverschil: 7 uur vroeger dan in Nederland/België
Vliegveld: Austin-Bergstrom International Airport (AUS) Nuttige websites: www.austintexas.org

Praktische informatie

Hoe kom je er?: Voor goedkope vliegtickets ga naar Momondo of Kayak of KLM.
Overnachten: Boek een accommodatie via Booking.
Kortingspas: Op het moment van schrijven niet.
Fooien: Ja Doordat veel personeel een laag basissalaris krijgen is het in de V.S. gebruikelijk om fooi te geven. Mensen die je helpen met bagage 1 a 2 dollar, taxichauffeurs 10-15%, barman 1 dollar, aan tafel serveerder 15-20%.

Reisinformatie

ESTA reistoestemming Voor het bezoeken van de Verenigde Staten heb je een reisdocument nodig. Tegenwoordig is hiervan ook een app. Bekijk hier de website.
Creditcard Tijdens een bezoek aan zowel de V.S. als Canada ga je een creditcard nodig hebben.
Paspoort Deze moet minimaal 6 maanden geldig is als je terugkomt
Stekker Voor de V.S. en Canada heeft u een reisstekker nodig. Wees goed voorbereid en bekijk hier jouw opties.
Reisverzekering Zorg ervoor dat je een verzekering met werelddekking hebt.

Boek jouw verblijf via Booking

Op zoek naar een mooie accommodatie met gunstige voorwaarden? Boek dan jouw verblijf bij Booking.com.Booking.com

Start met de voorpret

Start alvast met jouw reis en bekijk de stad in deze stadsfilm van Expedia.