Boston

Home Boston
door backdoor
Boston

Deze heerlijke stad ligt in de Amerikaanse staat Massachusetts en telt een kleine 700.000 inwoners. Het is een van de eerste echte Amerikaanse steden die de V.S. rijk is. In 1630 werd Boston gesticht door kolonisten. Vandaag de dag is Boston een mondiale stad waar veel te doen is.

Geschiedenis van Boston

Net zoals Philadelphia is ook deze historische stad een bakermat van de Amerikaanse revolutie. Bij aankomst moesten de kolonisten een dealtje sluiten met de lokale inheemse gemeenschap de ‘Shawmut’. De kolonisten gaven de stad de naam ‘Boston’, vernoemd naar een stad in Engeland.

De stad was het strijdtoneel van ‘Het bloedbad van Boston’ maar ook de ‘Boston Tea Party’. Op zo’n 30 kilometer van de stad werd de onafhankelijkheidsoorlog (1775) uitgevochten. Nadat de onafhankelijkheidsverklaring werd gesloten in 1776 werd het aanvankelijk kleine plaatsje een welvarende havenstad. Even later ontwikkelde deze zich in werkgelegenheid en plantte er fabrieken op het gebied van textiel, schoenen en machines.

De stad raakte net zoals veel andere Amerikaanse steden in een diepe financiële crisis in de jaren ’20 en ’30 maar krabbelde pas echt op in de jaren ’60. Toen ontwikkelde de kennis en industrie op medisch en technisch gebied. Dit werd gestimuleerd met Universiteiten van MIT en Harvard. In 2013 ging er tijdens de jaarlijkse marathon in de binnenstad bij de finish een bom af. Hierbij kwamen vier mensen om het leven en 141 mensen raakten gewond.

Engelse stad
Dat de stad Engelser aandoet dan veel van zijn collegasteden is duidelijk te merken. Boston is erg zuinig geweest op zijn oude architectuur en dat is te merken. Veel gebouwen stammen namelijk af van vóór de Onafhankelijkheidsoorlog. De leukste manier om dit te ontdekken is de Freedom Trail ontdekken. Deze vier kilometer-lange wandelroute voert je langs zestien historische locaties.

Wat kun je doen in Boston?

Heel veel! Er is eigenlijk voor ieder wat wils, je kunt genieten van lokale lekkernijen zoals de Boston Cream Pie. Dat is een stuk cake met een créme tussen- en bovenlaag van chocolade op. Ook BBB is een bekend gerecht. De Boston Baked Beans zijn witte bonen in een ietswat zoetige saus. Omdat Massachusetts bekend staat om zijn zeedieren kun je uiteraard ook veel visgerechten vinden. Met name de kreeftgerechten zijn om te smullen. Bekijk hieronder een greep uit de activiteit die je kunt ondernemen.

Boston
1. Freedom Trail
De Freedom Trail is een aaneenschakeling van 16 hoogtepunten. De trail is een wandelroute van om de nabij 4 kilometer die je af kunt leggen en start in het park Boston Common. Dus ben je geen held in kaartlezen maar wil je toch snel de beste hoogtepunten meepakken dan hoef je alleen maar de Freedom Trail te volgen. Deze wordt vanaf het begin naar einde aangegeven door middel van rode bakstenen op de stoep. Uiteraard kun je de Freedom Trail alleen af lopen maar het is ook mogelijk om met een gids mee te gaan waarbij je onderweg tekst en uitleg krijgt. Of doe een spooktour, ook gezellig!

Boston
2. Quincy Market
Quincy Market (vernoemd naar Burgemeester Josiah Quincy) bestaat ondertussen uit maar liefst vijf gebouwen. De bekendste en meest bezochte zijn de twee markthallen waar je werkelijk van alles kunt halen. tapas, pasta’s, salades, ijs, enchilada’s, noem het op. Hier komt de multiculturele keukens de inwoners van de stad tesamen.

Adres: Adres: 206 S Market St, Boston, MA 02109, Verenigde Staten

Tip 1: Go Boston Card

Met de aanschaf van de Boston CityPASS krijg je een hoge korting op de top-4 attracties van Boston. Je krijgt toegang tot New England Aquarium entry, Exhibit Halls at the Museum of Science entry en kunt daarnaast 2 keuzes maken uit: Boston Harbor City Cruise, Franklin Park Zoo, Harvard Museum of Natural History of View Boston. Bekijk de CityPASS hier.

Tip 2: Verken Boston ter land en ter zee

Natuurlijk kun je de stad verkennen in een bus maar hoe gaaf zou het zijn als je de stad ter zee kunt bekijken? Dat kan met de Duck Tours die hier al vele jaren rijdt, enne… vaart. Belangrijk is wel om deze tickets tijdig te reserveren, want de animo is na al die jaren nog steeds hoog.

3. Musea in Boston

Voor de cultuurganger is er qua musea ook veel te zien. De stad biedt haar bezoekers fantastische musea.

Boston Tea Party Ships & Museum
Dit museum wordt door velen ook wel beschouwd als het meest leuke museum wat er in de stad te vinden is. Deze staat namelijk volledig in het teken van de Tea Party. De Boston Tea Party staat bekend als een protest die uiteindelijk leidde tot de Amerikaanse Revolutie. Hier op dit schip kun je de gebeurtenissen van december 1773 herbeleven.

Adres: Adres: 306 Congress St, Boston, MA 02210, Verenigde Staten

Institute of Contemporary Art
Dit is een kunstmuseum dat opgericht is in 1936 en aanvankelijk de naam Boston Museum of Modern Art droeg. Nadat het moest verhuizen kwam het in 2006 terecht in het South Boston Seaport District.

Adres: Adres: 25 Harbor Shore Dr, Boston, MA 02210, Verenigde Staten

John F. Kennedy Museum
In de wijk Dorchester vind je dit JFK museum dat ook wel het JFK Library wordt genoemd. Dit is de officiële presidentiële bibliotheek van de 35e president van de V.S.. Dit gebouwd dient als museum en bibliotheek.

Adres: Adres: Columbia Point, Boston, MA 02125, Verenigde Staten

Boston

4. Natuur in Boston

Boston Harbor Islands
De Boston Harbor Islands National Recreation Area is een nationaal recreatiegebied. Hier in het park kun je verschillende hiking trails volgen en strandjes bezoeken. Verder kun je de oudste vuurtoren van de Verenigde Staten bezoeken. Je kunt de eilanden bereiken door mee te gaan met de ferries die dagelijkse vertrekken. Ook kun je walvissen gaan spotten bij Massachusetts Bay.


Boston Common
Oudste publieke park van Amerika en tevens start van de Freedom Trail. Dit publieke park is het oudste stadspark in de gehele V.S. en beslaat zo’n 20 hectare land. Dit park grenst aan de straten Tremont Street (139 Tremont St.), Park Street, Beacon Street, Charles Street en Boylston Street.

Adres: Adres: 139 Tremont St, Boston, MA 02111, Verenigde Staten


De Public Garden
Dit park staat ook wel bekend als The Public Garden en ligt midden in hartje Boston. In dit park vind je ook een kleurrijke botanische tuin. Deze was de eerste botanical garden in de gehele V.S..

Adres: Adres: Boston, MA 02116, Verenigde Staten

Boston

Sportwedstrijd bezoeken

Als je een sportliefhebber bent dan is het grote voordeel aan de V.S en Canada dat zij de sportseizoenen zo hebben ingericht dat er in ieder jaargetijde wel een sportcompetitie bezig is. Je kunt dus altijd wel een sportwedstrijd bezoeken of dit nu basketbal, american football, ice hockey, soccer of baseball is. In deze rivaliteit gaat het er fanatiek aan toe. Vooral de rivaliteit tijdens wedstrijden van de plaatselijke Red Sox tegen de New York Yankees is de spanning om te snijden.

In de stad huizen veel topteams in topcompetities. Bezoek eens een sportwedstrijd van onderstaande teams. We garanderen je niet anders dan spektakel.

  • Boston Red Sox (Baseball)
  • Boston Bruins (Ice Hockey)
  • Boston Celtics (Basketball)
  • New England Patriots (Football)
  • New England Revolution (Soccer)


Boston Marathon
Sinds 1897 wordt ieder jaar op Patriot’s Day, de derde maandag van april, de Boston Marathon georganiseerd. De wedstrijd begint in Hopkinton en eindigt in het centrum.

Muziek uit Boston

Bekende bands uit de stad zijn: The Pixies, Aerosmith, Dropkick Murphys en New Kids on the Block en muzikanten Jonathan Richman en Donna Summer.

Wist je dat
De inwoners van de stad ‘Bostonians’ genoemd worden?

Leuke dingen om alvast te boeken!

Wil je er zeker van zijn dat je nog terecht kunt bij een leuke activiteit? Boek dan hieronder alvast jouw gewenste tour! Dan kun je deze ook weer afvinken en alvast met de voorpret beginnen.

Extra informatie

Stad: Boston Klimaat: warm landklimaat
Staat: Massachusetts Vervoer: Uber, metro, taxi en bus.
Hoogte: 43 m Oppervlakte: 232,14 km²
Inwoners: 692.600 Tijdverschil: 6 uur vroeger dan in Nederland/België
Vliegveld: Logan International Airport Nuttige websites: www.meetboston.com

Praktische informatie

Hoe kom je er?: Voor goedkope vliegtickets ga naar Momondo of Kayak of KLM.
Van vliegveld naar centrum: Bekijk via Google Maps jouw route vanaf het vliegveld
Overnachten: Boek een accommodatie via Booking.
Kortingspas: Ja Boston CityPASS
Fooien: Ja Doordat veel personeel een laag basissalaris krijgen is het in de V.S. gebruikelijk om fooi te geven. Mensen die je helpen met bagage 1 a 2 dollar, taxichauffeurs 10-15%, barman 1 dollar, aan tafel serveerder 15-20%.

Reisinformatie

ESTA reistoestemming Voor het bezoeken van de Verenigde Staten heb je een reisdocument nodig. Tegenwoordig is hiervan ook een app. Bekijk hier de website.
Creditcard Tijdens een bezoek aan zowel de V.S. als Canada ga je een creditcard nodig hebben.
Paspoort Deze moet minimaal 6 maanden geldig is als je terugkomt
Stekker Voor de V.S. en Canada heeft u een reisstekker nodig. Wees goed voorbereid en bekijk hier jouw opties.
Reisverzekering Zorg ervoor dat je een verzekering met werelddekking hebt.

Voorpret: Start met een video

Bekijk hier een prachtige video van de stad.