Home Key West

Key West

door backdoor

Key West

Key West ligt in het meest zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten. Op Key West wonen ongeveer 27 duizend mensen. Op het eiland kun je genieten van een heerlijke laid back sfeer die bijna Caribisch aandoet. Dat kan ook niet anders met het stralende weer, prachtige zandstranden en de relaxte mensen. Dus mocht je Miami bezoeken, neem dan ook even Key West mee.

Geschiedenis van Key West

De geschiedenis van het gebied is niet veel anders dan andere regio’s en gebieden in de V.S.. Dit gebied werd ooit bewoond door de First Nations van de Calusa. In 1521 bracht de eerste Europeaan een bezoek aan dit stukje land. Juan Ponce de León noemde het stadje Cayo Huesco, wat zoveel betekent als ‘beendereneiland’. Dit omdat dit gedeelte van het eiland door de bewoners vaak gebruikt werd als begraafplaats.

Tot ongeveer 1820 waren er nagenoeg geen permanente bewoners. De meest frequente mensen die er kwamen waren vissers die vanuit de Bahama’s of Cuba voet al wal zetten. Een jaar later in 1821 werd ook dit gedeelte een officieel onderdeel van de Verenigde Staten. Dit betekende een strategisch goede uitvalsplaats voor de mariniers van de V.S.. In 1898 werd een Spaanse vloot verslagen die het gebied wilde veroveren.

Het stadje ontwikkelde zich op rustig tempo verder en verdiende geld met visserij en de zoutindustrie. In die tijd werd nog regelmatig zaken gedaan met Cuba. Ook kwamen veel rijke Cubanen hun vakantie vieren op het eilandje. John K. Montgomery zag hier brood in en richtte in 1926 Pan American Airways op. Het doel was om bezoekers van en tussen Key West en Havanna te vervoeren. Dit verliep zo goed dat Pan American Airways een jaar later ook de postvluchten tussen beide landen mocht uitvoeren.

Key West

Vandaag de dag in Key West

Key West is ondertussen uitgegroeid tot een geliefd stukje Amerika die veel vertier biedt voor jong en oud. Als het gaat om faciliteiten is het pure luxe te noemen. Er is zelfs een internationale vluchthaven, er is een aanlegplaats voor cruiseschepen en er ligt een goede weg naar Key West genaamd de Overseas Highway (onderdeel van U.S. Route 1).

Key West

Huizen in Key West

Wanneer je een leuke accommodatie hebt gehuurd en een wandelingetje gaat maken in Old Town valt je al snel de architectuur op. Wie misschien al weleens in San Francisco is geweest herkent ze wel, maar in Key West staan ze ook, de huizen in Victoriaanse stijl. De huizen dateren van het einde van de negentiende eeuw en hebben prachtige pastelkleuren en kenmerkende veranda’s.

Bezienswaardigheden in Key West

Key West is een ontzettend leuk dorpje om een aantal dagen lekker te genieten van een welverdiende vakantie. Pak je rust en neem onze tips en info mee en gebruik ze (of niet) zoals jij ze wilt. Hieronder hebben wij een aantal leuke bezienswaardigheden en activiteiten staan.

Key West
1. Bijzonder strand in Key West
Je struikelt niet over de stranden maar de stranden die er zijn, zijn niet massaal en heerlijk om op te toeven. Wil je eens wat bijzonders doen? Ga dan naar het strand in Fort Zachary Taylor Historic State Park en geniet hier van de zonsondergang.

Key West
2. Lugubere begraafplaats
We hadden het er al eerder over en vandaag de dag bestaat er nog steeds een begraafplaats met een luguber verleden. Op het African Cemetery liggen de lichamen van Afrikaanse slaven die in 1860 gered zijn van slavenschepen. Het bizarre is dat de begraafplaats pas in 2002 is ontdekt. Deze voormalige slaven zijn aan een natuurlijke dood gestorven nadat ze bevrijd waren en ervoor kozen om in Key West te blijven.

Key West
3. Southernmost Point
Op deze ‘Meest Zuidelijkste Punt’ is het nog 90 mile (zo’n 145 kilometer) naar Cuba. Deze betonnen boei is het symbool van die afstand naar Cuba. De Southernmost Point mag zich het meest gefotografeerde opbject in de omgeving noemen. De betonnen boei werd hier in 1983 neergezet.


4. Duval Street
In deze straat gebeurt het allemaal en valt er veel te zien. Leuke winkeltjes, brocante, kleding, souvenirs, kunst en muziek. Hier vind je ook verschillende leuke barretjes en restaurantjes. Kijk niet gek op als men in cafés al in de middag begint met live muziek.

Key West
5. Ernest Hemingway House
De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway woonde en schreef hier zijn beste werken. Vanuit zijn huizen in onder meer Key West, Idaho en Cuba schreef hij zijn romans. Zijn huis kun je vinden aan de Whitehead Street en werd gebouwd in 1851.

Hemingway werkte in het huis van 1931 – 1939. In 1968 is het huis opengesteld voor publiek, eerst als boekhandel en later als ‘Het huis van Ernest Hemmingway’. Schrik niet als je in het huis meerdere katten tegenkomt. Hemmingway was dol op katten en dan met name aan het ras met 7 tenen aan zijn voorpoten.

Tips

Wij hebben, voordat we doorreden naar Miami, een kleine 5 dagen mogen vertoeven in Key West en een fantastische tijd gehad. Hieronder staan een aantal van onze beste tips voor deze plaats. We hopen dat jij hier net zo van zult genieten als wij deden. Wij weten in ieder geval 1 ding zeker: We komen terug.

Key West

Tip 1: Key Lime Pie

Loop hier niet voorbij als je in de morgen (of middag) zin hebt in een bakkie koffie! Neem er dan een heerlijke Key Lime Pie bij. Dit is een frisse citroen / limoen taartje. Dit taartje is zo speciaal omdat deze wordt gemaakt met de limoenen afkomstig uit de Keys zelf. Sinds 1996 is de Key Lime Pie zelfs hét officiële gebak van Florida.

Key West

Tip 2: Iets romantisch zien? Ga naar Sunset Pier!

Dit is geweldig! Hier geniet je van een romantische zonsondergang terwijl je over de pier loopt. Tijdens deze wandeling zie je mensen drankjes drinken die ze bereiden vanuit een halve ananas, goochelaars die kinderen vermaken en je kunt met je cocktail toasten op weer een geslaagde dag. Wat ook leuk is om tijdens zonsondergang een boottocht te doen waarbij je de lucht van kleur ziet veranderen, prachtig!

Sigarenfabrieken in Key West

Ja, je leest het goed. In Amerika werden sigaren gemaakt, sterker nog; op het hoogtepunt tussen 1870 – 1880 waren er meer dan honderd sigarenfabrieken in Key West. De opkomst van grotere sigarenfabrieken zoals in Ybor City (Tampa) zorgden er uiteindelijk voor dat veel fabrikanten in Key West sloten of verhuisden.

Uitgaan in Key West

Verwacht in Key West geen night life met clubs waar je tot diep in de nacht hard kunt gaan. Maar houd je van gezellige barretjes en livemuziek dan kun je je hart ophalen. We begrepen dat sommige bars zelfs 24 uur per dag open zijn en waar je zelfs een georganiseerde kroegentocht van 5 café’s kunt doen, gezellig!

Leuke dingen om alvast te boeken!

Wil je er zeker van zijn dat je nog terecht kunt bij een leuke activiteit? Boek dan hieronder alvast jouw gewenste tour! Dan kun je deze ook weer afvinken en alvast met de voorpret beginnen.

Hoe zit Key West in elkaar?
Je moet het zo zien dat ‘The Keys’ een verzameling kleine eilandjes zijn. Zo’n zeventien honderd stuks! Hiervan is Key West de laatste en ligt dus het meest zuidelijk. Er gaat een snelweg naartoe die even bizar als bijzonder is met aan de ene kant de Atlantisch Oceaan en de andere kant de Golf van Mexico.

Autorit naar Key West

Wanneer je een auto gaat huren in bijvoorbeeld Miami en richting ‘de Keys’ gaat rijden rijdt je door Big Pine Key, Cudjoe Key, Big Coppitt Key, Stock Island voor je in Key West zelf aankomt. Toegegeven, je mag niet heel hard rijden maar dan kun je vast wennen aan het tempootje lager die wij niet vaak elders hebben meegemaakt in de V.S.. Ok, misschien dan Honolulu op Hawaii. Maar dat is weer een ander (mooi) verhaal.

Hoe kom je er?

Eigenlijk heb je twee keuzes. Je kunt er naartoe vliegen óf je kunt Key West combineren met Miami. Wij hebben toen een auto gehuurd met open dak en zijn in de heerlijke zon van Miami naar Key West gereden. Héérlijk!

Extra informatie

Stad: Key West Klimaat: Tropisch savanneklimaat
Staat: Florida Vervoer: Uber, metro, taxi en bus.
Hoogte: 5 m Oppervlakte: 18,76 km²
Inwoners: 23.262 Tijdverschil: 6 uur vroeger dan in Nederland/België
Vliegveld: Key West International Airport Nuttige websites:

Praktische informatie

Hoe kom je er?: Voor goedkope vliegtickets ga naar Momondo of Kayak of KLM.
Van vliegveld naar centrum: Bekijk via Google Maps jouw route vanaf het vliegveld
Overnachten: Boek een accommodatie via Booking.
Fooien: Ja Doordat veel personeel een laag basissalaris krijgen is het in de V.S. gebruikelijk om fooi te geven. Mensen die je helpen met bagage 1 a 2 dollar, taxichauffeurs 10-15%, barman 1 dollar, aan tafel serveerder 15-20%.
ESTA reistoestemming Voor het bezoeken van de Verenigde Staten heb je een reisdocument nodig. Tegenwoordig is hiervan ook een app. Bekijk hier de website.
Creditcard Tijdens een bezoek aan zowel de V.S. als Canada ga je een creditcard nodig hebben.
Paspoort Deze moet minimaal 6 maanden geldig is als je terugkomt
Stekker Voor de V.S. en Canada heeft u een reisstekker nodig. Wees goed voorbereid en bekijk hier jouw opties.
Reisverzekering Zorg ervoor dat je een verzekering met werelddekking hebt.

Start jouw voorpret met een video!

Start alvast met jouw reis en bekijk de stad in deze stadsfilm van Expedia.