Home Los Angeles

Los Angeles

door backdoor


Los Angeles is een stad aan de west coast van de Verenigde Staten en kent de bijnaam ‘City of Angels’. Los Angeles ligt in de staat California en heeft zo’n 4 miljoen inwoners. De stad kent bekende wijken zoals Hollywood, Beverly Hills en voor hiphop fans Compton.

Geschiedenis van Los Angeles

LA en het gebied eromheen werd voordat de Europeanen arriveerden bewoond door de First Nations van de stammen Tongva en de Chumash. De eerste Europeaan die hier aan land kwam was de Portugees Juan Rodríguez Cabrillo in 1542. Hij eiste het gebied op namens het Spaanse koninkrijk. Maar hij reisde echter verder en het gebied werd pas 227 jaar later weer bezocht en opgeëist.

Los Angeles

De opbouw van Los Angeles

Gaspar de Portolá arriveerde samen met missionaris Juan Crespí in augustus 1769 en zag de potentie van de stad. In 1771 begon de bouw van het dorp dat later zou uitgroeien tot een grote stad. Op 4 september 1781 werd het dorp officieel gesticht onder de naam ‘El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula’. In het Nederlands betekent dit: ‘Het Dorp van Onze Vrouwe de Koningin der Engelen van de Rivier van Porciúncula’.

De bevolking van Los Angeles

De Spaanse invloeden zijn gebleven want iets minder dan de helft van de stad bestaat uit Spaanstalige landen. Landen zoals Colombia, Mexico en Cuba. Ook kent L.A. een grote Aziatische gemeenschap. 15 procent van de bevolking komt uit onder meer Japan, China, Vietnam, Laos en Zuid-Korea. 11% is van Afro-Amerikaanse afkomst en de overige 2 procent is van een andere afkomst.

Bezienswaardigheden van Los Angeles

De stad staat bol van bezienswaardigheden en er is altijd iets te doen. Bekende bezienswaardigheden zijn onder andere Walk of Fame, Universal Studio’s, Disney World, County Museum of Art of neem een kijkje in wijken zoals Beverly Hills of Hollywood. Als je op pad gaat, denk dan na over de aanschaf van de LA Go City Pass. Hiermee kun je tot 50 procent korting besparen op meer dan 40 attracties. Mocht je een aantal dagen in LA zijn dan krijg je dit er met gemak uit.

Tijdens jouw bezoek aan LA kun je een aantal van onderstaande bezienswaardigheden niet links laten liggen.


1. Hollywood
Hollywood is de bakermat van de filmindustrie. Dit district werd opgericht in 1911 maar was al een stadje sinds 1857. In 1903 werd het stadje bij Los Angeles betrokken. In het hedendaagse leven kun je hier makkelijk een aantal dagen vullen. Er is altijd wat te doen en zien in Hollywood. In de buurt vind je de Walk of Fame en natuurlijk het Hollywood sign.


2. Filmstudio
In Orlando heb je de Universal Studio’s, maar ook in LA kun je Universal Studio bezoeken. Ook de studio’s van Warner Bros zijn veelbezochte activiteiten. Bekijk in deze studio’s eens de sets van Harry Potter of Friends.


3. Rodeo Drive
The rich and famous komt hier winkelen. Hier is het een shopwalhalla, tenminste als je een goed gevulde portemonnee hebt natuurlijk, want we ondervonden dat zelfs een kopje koffie hier best aan de prijs is.


4. Venice Beach
Op deze lange boulevard vergaap je je aan eigenlijk alles. Markante mensen, aparte winkeltjes, restaurants, straatartiesten, het skatepark, vrije wietverkoop (uiteraard op recept) en de kans is groot dat je Arnie op muscle beach nog aan de halters ziet hangen. Heerlijk!


5. Santa Monica Pier
Lopend met een lekker ijsje genietend van de zon en de straatartiesten die buiten een rondje muziek spelen, that’s California Love! Santa Monica Pier is voor velen de start van een wandeltocht op Venice Beach, maar voor andere het slot van Route 66. Minipretpark, winkeltjes en een aantal restaurants is wat je gaat tegenkomen op de pier.


6. Griffith Observatory
Naast dat het een prachtig gebouw is, is het uitzicht op LA vanuit hier werkelijk een plaatje. Vanuit hier kijk je uit op de binnenstad van LA en het Hollywood sign.


7. Venice Canals
Je vermoedens zijn juist, deze kanalen lijken inderdaad wat op Venetië. Met die grappige witte bruggetjes komt ook Giethoorn weer een stuk dichterbij.

Los Angeles
8. Sportwedstrijd bezoeken
Net zoals Chicago, Philadelphia en New York heeft ook LA een rijke sportcultuur met sportteams op hoog niveau. Als je de kans krijgt dan moet je echt een wedstrijd bezoeken. Daar krijg je ook de kans voor want de Amerikaanse sportprogrammering zit zo in elkaar dat er 12 maanden per jaar sport te zien en te bezoeken is.

Sportteams in Los Angeles

Los Angeles Lakers
Los Angeles Dodgers
Los Angeles Kings
Anaheim Ducks
Los Angeles Clippers
Los Angeles Angels of Anaheim
Los Angeles Rams

Leuke dingen om alvast te boeken!

Wil je er zeker van zijn dat je nog terecht kunt bij een leuke activiteit? Boek dan hieronder alvast jouw gewenste tour! Dan kun je deze ook weer afvinken en alvast met de voorpret beginnen.

Aankomst in Los Angeles

Wanneer je de stad van de ‘Angelinos’ gaat bezoeken kom je zeer waarschijnlijk aan op de internationale luchthaven genaamd LAX. Vanuit hier kunt u met een taxi, bus of Uber naar jouw accommodatie gaan.

Tips

Tip 1: Bezoek een Late Night Show

Kijk eens via de website van CBS of je misschien een Late Night Show kunt bezoeken. Wij bezochten er een met James Corden. Dat is beslist de moeite waard. Naast dat je te gast bent zie je ook nog eens bekende mensen. Zo zagen wij Ken Jeong (bekend van de Hang Over films).

Extra informatie

Stad: Los Angeles Klimaat: mediterraan
Staat: Californië Vervoer: Uber, metro, taxi en bus.
Hoogte: 93 m Oppervlakte: 1.302,15 km²
Inwoners: 3.979.576 Tijdverschil: 9 uur vroeger dan in Nederland/België
Vliegveld: Los Angeles International Airport (LAX) Nuttige websites: LAcity

Praktische informatie

Hoe kom je er?: Voor goedkope vliegtickets ga naar Momondo of Kayak of KLM.
Van vliegveld naar centrum: Bekijk via Google Maps jouw route vanaf het vliegveld
Overnachten: Boek een accommodatie via Booking.
Kortingspas: Los Angeles City Pass
Fooien: Ja Doordat veel personeel een laag basissalaris krijgen is het in de V.S. gebruikelijk om fooi te geven. Mensen die je helpen met bagage 1 a 2 dollar, taxichauffeurs 10-15%, barman 1 dollar, aan tafel serveerder 15-20%.
ESTA reistoestemming Voor het bezoeken van de Verenigde Staten heb je een reisdocument nodig. Tegenwoordig is hiervan ook een app. Bekijk hier de website.
Creditcard Tijdens een bezoek aan zowel de V.S. als Canada ga je een creditcard nodig hebben.
Paspoort Deze moet minimaal 6 maanden geldig is als je terugkomt
Stekker Voor de V.S. en Canada heeft u een reisstekker nodig. Wees goed voorbereid en bekijk hier jouw opties.
Reisverzekering Zorg ervoor dat je een verzekering met werelddekking hebt.

Start jouw voorpret met een filmpje!

Start alvast met jouw reis en bekijk de stad in deze stadsfilm van Expedia.