Home Chicago

Chicago

door backdoor

Chicago

In de Amerikaanse staat Illinois ligt Chicago. ‘The Windy City’ zoals de bijnaam luidt is de grootste stad van deze staat en telt meer dan 9 miljoen inwoners. The Windy City is hiermee de derde stad van de Verenigde Staten na New York en Los Angeles.

Geschiedenis van Chicago

Op de plaats waar de stad van Chicago nu ligt was ooit het domein van de First Nations stam, de Potawatomi. De stad zelf werd gesticht in 1830 en kende 41 jaar later een grote brand waardoor een groot gedeelte van de stad opnieuw herbouwd moest worden. Dit project betekende een omslag en een nieuwe revolutie in bouwkunst.

Ook deze metropool kreeg in de jaren ’20 van de twintigste eeuw te maken met een drooglegging. De criminaliteit rees de pan uit en The Windy City groeide uit tot het werkterrein van onder meer Al Capone. Het was echter ook deze stad waar de Valentine’s Day Massacre plaatvond.

Chicago

De sporten van Chicago

Chicago is een echte sportstad en kent vele sportteams die uitkomen op het hoogste niveau van bijvoorbeeld Basketbal, honkbal, American Football, voetbal en ijshockey. Mocht je de stad bezoeken vergeet dan beslist niet om een kijkje te nemen bij een van de wedstrijden van onder andere Bears, White Sox, Cubs of pak een basketbal-wedstrijdje mee van de bekende Bulls.

De sportteams van Chicago
Chicago Bears (Football)
Chicago Cubs (Baseball)
Chicago White Sox (Baseball)
Chicago Blackhawks (Ice hockey)
Chicago Bulls (Basketball)
Chicago Fire FC (Soccer)
Chicago Sky (Basketball)
Chicago Red Stars (Soccer)

Chicago

De bezienswaardigheden van Chicago

Wat is er veel te zien en te doen in Chicago. Plan jouw bezoek goed want de stad en aanbod is heel groot. Voor ieder is er wel wat te doen. Chicago biedt veel keus als het gaat om musea, sport, parken en actieve activiteiten.

Chicago

Musea in Chicago

In The Windy City kun je een aantal musea van wereldformaat vinden. Mocht je weinig tijd hebben dan raden wij aan om in ieder geval het Field Museum mee te pakken.

Field Museum of History
Dit natuurhistorisch museum werd opgericht in 1893 ligt naast het Michigan-meer en is deelgenoot van het Museum Campus. Het museum heeft maar liefst 21 miljoen stukken maar stelt slechts maar een gedeelte tentoon voor publiek. Eye catcher van het museum is Sue. Dit is een tyrannosaurus waarvan het museum beweert dat deze het grootste en meest complete exemplaar ter wereld is. Daarnaast heeft het museum een collectie inheemse stukken en opgezette dieren.

Adres: Adres: 1400 S Lake Shore Dr, Chicago, IL 60605, Verenigde Staten

Museum of Contemporary Art
Dit museum voor hedendaagse kunst werd in 1967 geopend en ligt in het centrum van de stad.

Adres: Adres: 220 E Chicago Ave, Chicago, IL 60611, Verenigde Staten

Museum of Science and Industry
Het Museum of Science and Industry ofwel MSI genoemd werd in 1933 geopend. Het museum voor wetenschap en technologie is een veelbezocht museum en telt in totaal vier verdiepingen.

Adres: Adres: 5700 S DuSable Lk Shr Dr, Chicago, IL 60637, Verenigde Staten

Chicago

Parken in Chicago

 • Lincoln Park
 • Millennium Park (zie foto hierboven)
 • Grant Park

Gebouwen met een uitzicht

 • Willis Tower
 • Monadnock Building
 • John Hancock Center (zie foto hierboven)
 • Chicago Water Tower

Wat kun je in Chicago doen met kinderen?

Best veel, eigenlijk.

 • Shedd Aquarium (zie foto hierboven)
 • Six Flags
 • Aon Center
 • Adler Planetarium

Muziekstad Chicago

Chicago got the blues, wordt er ook weleens gezegd. Chicago is een muziekstad van formaat. In de jaren ’20 terwijl de drooglegging bezig was kwamen verschillende groepen donkere landarbeiders naar de stad en brachten hun cultuur en muziek mee. Wat ontstond was een levendige cultuur van eten en muziek. Hieruit onstonden bekende bands waarvan bijvoorbeeld Chicagosound een belangrijke rol zou spelen bij wat later het genre rock and roll zou gaan heten. Andere bekende namen uit de muziek van Chicago zijn Chuck Berry, Muddy Waters, Jimmy Reed en Big Bill Broonzy.

Aankomst in Chicago

Bij een (inter)nationale vlucht zult u meestal aankomen op O’Hare International. O’Hare is een van de grootste luchthavens ter wereld dus let goed op de bordjes voor de uitgang. Wanneer u een vlucht neemt vanaf O’Hare zorg dan voor genoeg tijd voor het inchecken. Better safe then sorry, nietwaar? Vanuit de luchthaven zijn er verschillende manieren om naar uw accommodatie te komen. Bussen, taxi’s, Ubers en autohuur zijn veelvuldig aanwezig en kunnen ter plekke worden geboekt.

Leuke dingen om alvast te boeken!

Wil je er zeker van zijn dat je nog terecht kunt bij een leuke activiteit? Boek dan hieronder alvast jouw gewenste tour! Dan kun je deze ook weer afvinken en alvast met de voorpret beginnen.

Extra informatie

Stad: Chicago Klimaat: warm continentaal klimaat
Staat: Illinois Vervoer: Uber, metro, taxi en bus.
Hoogte: 182 m Oppervlakte: 606 km²
Inwoners: 2.693.976 Tijdverschil: 7 uur vroeger dan in Nederland/België
Vliegveld: Chicago O’Hare Nuttige websites: www.choosechicago.com

Praktische informatie

Hoe kom je er?: Voor goedkope vliegtickets ga naar Momondo of Kayak of KLM.
Van vliegveld naar centrum: Bekijk via Google Maps jouw route vanaf het vliegveld
Overnachten: Boek een accommodatie via Booking.
Kortingspas: Chicago CityPASS
Fooien: Ja Doordat veel personeel een laag basissalaris krijgen is het in de V.S. gebruikelijk om fooi te geven. Mensen die je helpen met bagage 1 a 2 dollar, taxichauffeurs 10-15%, barman 1 dollar, aan tafel serveerder 15-20%.

Reisinformatie

ESTA reistoestemming Voor het bezoeken van de Verenigde Staten heb je een reisdocument nodig. Tegenwoordig is hiervan ook een app. Bekijk hier de website.
Creditcard Tijdens een bezoek aan zowel de V.S. als Canada ga je een creditcard nodig hebben.
Paspoort Deze moet minimaal 6 maanden geldig is als je terugkomt
Stekker Voor de V.S. en Canada heeft u een reisstekker nodig. Wees goed voorbereid en bekijk hier jouw opties.
Reisverzekering Zorg ervoor dat je een verzekering met werelddekking hebt.

Start jouw voorpret met een video

Start alvast met jouw reis en bekijk de stad in deze stadsfilm van Expedia.