Home Nashville

Nashville

door backdoor


In Tennessee ligt de muzikale stad Nashville. De stad mag zich overigens de hoofdstad van de staat noemen en heeft nog net geen 700.000 inwoners. Naast dat Nashville een echte studentenstad is staat de stad ook bekend als zeer bruisend als het gaat om de entertainment en muziekscene. Wij gaan je vertellen waarom Nashville een coole bestemming is om te bezoeken. Cowboy boots aan? Let’s go!

Geschiedenis van Nashville

Ook in Nashville waren de First Nations het die 1400 jaar voor Christus hun eerste leefomgeving hadden. In 1779 wordt de stad dan uiteindelijk gesticht en in 1806 ontvangt het stadrecht. In de staat Tennessee schieten steden als Memphis en Charlotte als paddenstoelen uit de grond. Toch lukt het Nashville om hoofdstad van de ‘Volunteer State’ te worden als in 1843 gestemd wordt en de stad het met slechts één stem wint van Charlotte. Tennessee wordt de Volunteer State genoemd omdat zij zoveel vrijwilligers leverde tijdens de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog in 1812.

Ondertussen is Nashville dan al uitgegroeid tot een belangrijke stad als het gaat om katoenindustrie. Ook de havens zijn inmiddels een belangrijke inkomstenbron geworden en ook zijn er spoorlijnen aangelegd die de economie sterk bevorderen.

Als in 1860 de burgeroorlog uitbreekt wordt de stad door zijn welvaart en transportroutes een belangrijke mijlpaal om te veroveren. De oorlog brengt een opmerkelijke verandering teweeg. ‘De jeugd heeft de toekomst’, lijkt hier meer op te gaan dan ooit. Er worden in de 2 decennia erop verschillende nieuwe universiteiten opgericht. De welvaart in de stad keert meer terug dan ooit en is duidelijk te zien. Gebouwen worden door architecten op klassieke wijze vormgegeven en ook groeit het inwoneraantal explosief.

Nashville

Muziek in Nashville

Uiteraard moeten we het ook over muziek hebben. Je kunt Nashville niet in één adem noemen zonder muziek. Het Grand Ole Opry House (zie afbeelding hierboven) kennen zijn tegenwoordig als concert/theaterhal. Maar de oorsprong van Grand Ole Opry begon in 1925 toen zij in een radioprogramma iedere week artiesten een springplank naar faam boden. Voor veel bekende artiesten betekenden dit niet alleen een springplank naar een mooie carriere maar voor sommigen ook absolute wereldfaam. Dankzij de Grand Ole Opry mag Nashville zich met trots noemen: ‘Music City of the USA’.

Nashville
In de jaren 50 krijgt de muziek zo’n boost dat het genre country op de Amerikaanse en later mondiale kaart zal zetten. De echte ‘Nashville sound’ wordt geboren en sterren als Elvis Presley, de Everly Brothers en Dolly Parton nemen hun platen op in verschillende studio’s die de stad rijk is. Hoewel de ‘Music City’ meer genres produceert als country groeit Nashville als muzikale stad en bakermat van muziektalent. Vandaag de dag kun je in het centrum nog iedere avond genieten van live muziek en genieten van de gevestigde artiesten en talentvolle nieuwkomers.

Tips

Tip 1: Shelby Street bridge

Tip: Ga eens naar Shelby Street bridge. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de stad en skyline. Deze heet trouwens nu John Seigenthaler Pedestrian Bridge.

Tip 2: ID mee

Tip: Nashville bezoek je voor het bruisende nachtleven, neem dus áltijd je ID mee ongeacht of je boven 21 jaar bent.

Tip 3: Busje komt zo

Tip: Neem ook eens de Hop-On Hop-Off bus. Op deze manier krijg je een mooi overzicht hoe de stad in elkaar zit en hoe groot het is.

Tip 4: Country festival

Heb je de vrije keus om naar Nashville te gaan wanneer je wilt? Ga dan in juni! Dan vindt namelijk het Country Music Association Festival plaats. Op dit jaarlijkse 4-daagse muziekfestival staat met name countrymuziek in de schijnwerper.

Tip 5: Stadspas aanschaffen

Schaf de Nasville City Pass aan en ontvang korting op verschillende attracties.

Tip 6: Broadway

Dus jij wilt een avondje écht vertier? Dan móet je beslist gaan naar Broadway. Dit wordt ook wel ‘Nash Vegas’ genoemd en niet zonder reden. Hier vind je verschillende restaurants, aparte winkeltjes, honky tonks en veel barretjes met alleen maar live muziek. Even checken dus!

Wist je dat?
Naast Johnny Cash hebben hier ook andere muzieksterren hun eigen museum. Dat moet je denken aan sterren zoals Barbara Mandrell, Jim Reeves, Hank Williams, Johnny Cash en Conway Twitty.

Nashville

Shoppen in Nashville

Hoewel Nashville als stad meer bekend staat om zijn muziek dan om winkelen kun je heel aardig slagen in de winkelcentra van Opry Mills en The Mall at Green Hills.

Waarom naar Nashville?

Hoewel de stad voor bijvoorbeeld voor gezinnen minder te bieden heeft, heeft het een uitgebreid nachtleven. Kort door de bocht gezegd ga je naar Nashville voor nightlife, de vriendelijke mensen, heerlijke eten en de live muziek.

Leuke dingen om alvast te boeken!

Wil je er zeker van zijn dat je nog terecht kunt bij een leuke activiteit? Boek dan hieronder alvast jouw gewenste tour! Dan kun je deze ook weer afvinken en alvast met de voorpret beginnen.

Praktische informatie

Hoe kom je er?: Voor goedkope vliegtickets ga naar Momondo of Kayak of KLM.
Van vliegveld naar centrum: Bekijk via Google Maps jouw route vanaf het vliegveld
Overnachten: Boek een accommodatie via Booking.
ESTA reistoestemming Voor het bezoeken van de Verenigde Staten heb je een reisdocument nodig. Tegenwoordig is hiervan ook een app. Bekijk hier de website.
Creditcard Tijdens een bezoek aan zowel de V.S. als Canada ga je een creditcard nodig hebben.
Paspoort Deze moet minimaal 6 maanden geldig is als je terugkomt
Stekker Voor de V.S. en Canada heeft u een reisstekker nodig. Wees goed voorbereid en bekijk hier jouw opties.
Reisverzekering Zorg ervoor dat je een verzekering met werelddekking hebt.

Start jouw voorpret met een filmpje!

Start alvast met jouw reis en bekijk de stad in deze stadsfilm van Expedia.