Home Miami

Miami

door backdoor

Miami
Hoewel Miami vandaag de dag bekend staat als een populaire badplaats was dit niet altijd zo. Op deze pagina vindt je algemene informatie over de stad die in Nederland bekend werd door onder andere de televisieserie Miami Vice.

Geschiedenis van Miami

Miami-stad werd vernoemd vanuit de naam “Mayaimi”. De naam komt van een inheemse bevolkingsgroep die lang geleden in dit gebied woonden. Deze First Nation groep genaamd de Tequesta waren verspreid over zuidoostelijk California. Tot het jaar 1556. Toen kwam Pedro Menéndez de Avilés aan land, eiste het land op namens Spanje en begon een klein jaar later met een Spaanse nederzetting.

Rond het begin van 1800 kwamen de eerste Europese kolonisten en niet veel later kregen verschillende inheemse stammen ruzie met elkaar dat leidde tot bloederige oorlogen. Aan het einde van 1800 woonde er nog maar heel weinig mensen in Miami. Tot dat William Brickell samen met Jullia Tuttle een grote plantage opende en samen streden voor een spoorlijn dat tot in Miami zou lopen.

De aanleg van de Florida East Coast-spoorweg betekende bloei voor Miami. Miami mag zich officieel een stad noemen sinds 1896 en groeide sindsdien uit zijn voegen. 90 “miles” verderop ligt Cuba. Toen Fidel Castro hier in 1950 aan de macht kwam vluchtte duizenden Cubanen naar Miami. Een kleine dertig jaar later volgde een tweede immigratiegolf van Cubanen naar Miami.
Indeling Miami

Het weer in Miami

Het weer in de stad kent slechts twee standen: Droogseizoen en regenseizoen. Het drogeseizoen is ongeveer van november tot april en het regenseizoen van mei tot oktober. Het kan erg warm worden en wel over de 40 graden celcius reiken. In de winter zijn de temperaturen een stuk aangenamer. Namelijk zo’n 20 – 25 graden.

Mocht je overwegen naar deze zonnige bestemming te gaan voor een bezoekje check dan wel even het weer. Dit omdat de stad en gebied met enige regelmaat wordt getroffen door een tropische storm. Het orkaanseizoen is op 15 september en er wordt dan gewaarschuwd door lokale overheden met een ‘Huricane Watch’.

De bevolking van Miami

Niet alleen Cubanen voelen zich thuis in Miami maar velen andere bevolkingsgroepen uit Latijns-Amerikaanse landen ook. Door de grote groepen van Cubaanse en Colombiaanse immigranten bestaat de stad voor meer dan 70% uit inwoners met een Latijns-Amerikaanse achtergrond. Er wordt Spaans gesproken, maar liefst 80% van de mensen. 19% van de bevolking is Afro Amerikaans, 1% Aziatisch en 10% blank.

Bezienswaardigheden in Miami

Laten gelijk met deur in huis vallen; Miami Beach is níet het échte Miami. Veel bezoekers blijven angstvallig hangen op ‘het strand’ terwijl dit stukje kunstmatig aangelegde strand niet het Miami vertegenwoordigd waar de bevolking zo trots op is.

Miami
1. Little Havana
We trappen af met klein Havana, of ook wel de Cubaanse buurt in Miami. In deze geliefde buurt is het altijd gezellig druk. In Domino Park zie je oude mannetjes die met elkaar een potje domino spelen, op straat spelen bandjes salsa muziek en is de sfeer heel relaxt. Sluit je dag hier af in een heerlijk Cubaans restaurantje met herkenbare en minder herkenbare gerechten.

Adres: Adres: Calle Ocho

Miami
2. Wynwood
Wynwood is een andere leuke wij waar je voornamelijk graffiti kunst vindt van hoog niveau. Deze wijk is zeg maar het creatieve stukje van Miami. Restaurants met hippe gerechten, kunstgalerijen of aparte winkeltjes, hier vind je het. In deze wijk is er in de avond ook genoeg te doen, zeker als je uit wilt gaan. Clubs en kroegen en de verschillende typen bezoekers zorgen voor een prachtig straatbeeld.

Adres: Adres: 2520 NW 2nd Ave Miami FL 33127

Miami
3. Vizcaya Museum & Gardens
De Italiaanse stijl van deze tuinen dateren uit de 17e eeuw. Hier kun mag je doorheen lopen en loop je langs prachtige terrassen, fonteinen en beelden. Het was James Deering die graag in de winter in Miami wilde verblijven en daarom dit Kasteel liet bouwen. In dit huis werken wel honderd mensen om het beheer en onderhoud te doen en staat vol met meubels en kunst uit de 15e eeuw.

Adres: Adres: 3251 S Miami Ave, Miami, FL 33129, Verenigde Staten

Miami
4. HistoryMiami
Dit museum is leuk als je houdt van geschiedenis. Duik in de geschiedenis van Miami en trouwens ook Florida zelf. Leer over de historie van Miami aan de hand van verhalen, foto’s en historische voorwerpen. Leer over de verschillende culturen in Miami die te maken hadden met piraten, drugsdealers, vluchtelingen, toeristen en alligators.

Adres: Adres: 101 W Flagler St, Miami, FL 33130, Verenigde Staten

Miami
5. South Beach en het Art Deco District
Voor wie weleens de films of serie van Scarface of Miami Vice heeft gezien heeft ook al kennisgemaakt met de architectuur van Miami. Het Art Deco District is een prachtige buurt om eens doorheen te lopen of het museum te bezoeken. Deze ligt op South Beach wat het meest populaire gedeelte is van Miami Beach. Hier vind je zandstranden waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de zon.

Adres: Adres: tussen 5th Street en 23rd Street, naast Ocean Drive, Collins Avenue en Washington Avenue


6. Downtown Miami
Hier vind je de gebouwen die de skyline van Miami bepalen. Appartementen, kantoren en hotels. Maar downtown Miami kenmerkt zich ook tot de leukste winkels, restaurants en café’s. Hier vind je ook veel musea en is dus een dikke aanrader. Trek hier gerust een dag voor uit om alles echt goed te verkennen.

Adres: Adres: Biscayne Boulevard

Miami
7. Bayside Marketplace
Heb je zin om even lekker en gezellig te shoppen? Gan naar dan het openluchtwinkelcentrum Bayside Marketplace. Deze heeft twee verdiepingen en ligt in de haven van Miami.

Adres: Adres: 401 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132, Verenigde Staten

Miami
8. Zoo Miami
Zoo Miami of ook wel voluit Miami-Dade Zoological Park and Gardens geheten is de grootste dierentuin van Florida. Deze is opgericht in 1948 en huisvest meer dan 3000 dieren.
Adres: Adres: 12400 SW 152nd St, Miami, FL 33177, Verenigde Staten


9. Dolphin Mall
In de Dolphin Mall kun je meer dan 240 winkels vinden die gunstig geprijsd zijn. De mall opende in 2001 en heeft zelfs een bioscoop (Regal Cinemas). In deze outlet mall vind je merken zoals H&M, Saks Fifth Avenue OFF 5TH, Forever 21, The Cheesecake Factory, Neiman Marcus Last Call, Victoria’s Secret en Bloomingdale’s The Outlet Store.

Adres: Adres: 11401 NW 12th St, Miami, FL 33172, Verenigde Staten

Omgeving van Miami

Everglades
Everglades National Park is een park die in de buurt ligt van Miami. Hier leven prachtige en interessante dieren zoals de Florida-panter en de krokodil. Hier maken de dieren de dienst uit. Meer dan 300 soorten vissen, 50 verschillende soorten reptielen en 350 soorten vogels, wauw! Het gebied is zo’n 6100 vierkante kilometer en is ook het leefgebied van de inheemse Seminole- en Miccosukee-bevolking. Onze tip: Doe hier een AirBoat tour door de mangrove, je weet niet wat je meemaakt.

The Keys
The Keys is een eilandenarchipel die meer dan 1700 eilandjes bevat die allemaal aan de zuidkant van Florida liggen. De grotere eilanden worden met elkaar verbonden met een lange brug waarvan de eindbestemming Key West is. Hier kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van victoriaanse huizen en gezellige kroegjes. Wateractiviteiten is wat hier de klok slaat. Ga eens lekker snorkelen, een boottrip maken of trek er met de kano op uit! Deze rit naar Key West is overigens een prachtige rit. Lees dat in het artikel over Key West wat we eerder schreven.

Miami

Sport in Miami

Hoewel je zou zeggen dat het in Miami vaak best warm is om aan sport te doen zijn er wel degelijk mooie sportteams op niveau in de stad. Omdat de Amerikanen hun sportteams verdeeld over het hele jaar laten spelen is er altijd wel een wedstrijd of seizoen bezig. Je kunt dan een mooi potje voetbal of juist American Football kijken. Een echte tip en een absolute show die je niet wilt missen.

Miami Dolphins – American football
Florida Panthers – Ice hockey
Miami Heat – Basketball
Miami Marlins – Baseball
Inter Miami CF – Soccer

Onze tip

Tip 1: Miami is best groot
Wil je Miami verkennen dan kun je zowel in Miami Beach als in Downtown een fiets huren. Wil je sneller meer verkennen dan raden wij je aan om de Hop-on Hop-Off bus te nemen. Wij vonden dat ideaal omdat we snel een beeld kregen van Miami en makkelijk overal konden uitstappen.

Muziek in Miami

In Amerika bestaat er waarschijnlijk nergens zo’n mooie smeltkroes van muziekstijlen als in Miami. De inwoners uit Zuid-Amerika, Cuba, Caribisch gebied en Centraal Amerika brachten hun stijlen mee en gingen verschillende stijlen mengen. Reggae, soca, salsa, techno, dance, reggaeton en conga werden en worden veelvuldig gedraaid en gemaakt in Miami. Ongetwijfeld vergeten we nog een aantal stijlen maar duidelijk moge zijn dat Miami met drie grote muziekfestivals een absolute muziekstad is. Wel heel anders dan muzieksteden Memphis, New Orleans en Nashville. De grootste festivals zijn het Winter Music Conference, Ultra Music Festival (2 dagen), Mantra International World Music Festival en het Gardens festival.

Leuke dingen om alvast te boeken!

Wil je er zeker van zijn dat je nog terecht kunt bij een leuke activiteit? Boek dan hieronder alvast jouw gewenste tour! Dan kun je deze ook weer afvinken en alvast met de voorpret beginnen.

Extra informatie

Stad: Miami Klimaat: Tropisch klimaat
Staat: Florida Vervoer: Uber, metro, taxi en bus.
Hoogte: 2 m Oppervlakte: 145,2 km²
Inwoners: 442.241 Tijdverschil: 6 uur vroeger dan in Nederland/België
Vliegveld: Miami International Airport (MIA) Nuttige websites: www.miamigov.com/Home

Praktische informatie

Hoe kom je er?: Voor goedkope vliegtickets ga naar Momondo of Kayak of KLM.
Van vliegveld naar centrum: Bekijk via Google Maps jouw route vanaf het vliegveld
Overnachten: Boek een accommodatie via Booking.
Fooien: Ja Doordat veel personeel een laag basissalaris krijgen is het in de V.S. gebruikelijk om fooi te geven. Mensen die je helpen met bagage 1 a 2 dollar, taxichauffeurs 10-15%, barman 1 dollar, aan tafel serveerder 15-20%.
ESTA reistoestemming Voor het bezoeken van de Verenigde Staten heb je een reisdocument nodig. Tegenwoordig is hiervan ook een app. Bekijk hier de website.
Creditcard Tijdens een bezoek aan zowel de V.S. als Canada ga je een creditcard nodig hebben.
Paspoort Deze moet minimaal 6 maanden geldig is als je terugkomt
Stekker Voor de V.S. en Canada heeft u een reisstekker nodig. Wees goed voorbereid en bekijk hier jouw opties.
Reisverzekering Zorg ervoor dat je een verzekering met werelddekking hebt.

Start jouw voorpret met een filmpje!

Start alvast met jouw reis en bekijk de stad in deze stadsfilm van Expedia.