Home Leukste steden van Amerika

Leukste steden van Amerika

door backdoor

Amerikaanse steden zijn leuk, erg leuk om te bezoeken. Elke Amerikaanse stad heeft zijn eigen cultuur en charme. De Leukste steden van Amerika is natuurlijk lastig, want smaken verschillen. Toch geven wij je een paar steden waar je toch echt geweest moet zijn.

Hieronder staat een lijstje maar is neergezet in willekeurige volgorde, let’s go! Dit zijn de leukste steden van Amerika.

 1. New York
 2. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd. New York City is de meestbezochte stad in Nederland door Belgen en Nederlanders. Hier krijg je een indruk hoe groot steden in de V.S. zijn al moet je hier wel gelijk de kanttekening bij maken dat er weinig steden aan New York kunnen tippen als je het hebt over grootte. De stad komt overweldigend over en kent veel cultuur, gastronomie en historie.

 3. Los Angeles
 4. Los Angeles is eigenlijk de concurrent van New York, zo ziet men het daar ook. Het lijkt een beetje op de strijd tussen Rotterdam en Amsterdam. Los Angeles is de bakermat van het relaxte leven en zonnig weer.

 5. Chicago
 6. Chicago is eigenlijk het jongste broertje tussen de twee écht grote steden zoals hierboven beschreven staan. Toch mag je Chicago niet overslaan, want de stad heeft je ontzettend veel te bieden.

 7. Honolulu
 8. Honolulu is dé stad van de archipel Hawai dat als een van de laatsten zich bij de Verenigde ‘Staten’ toevoegte.

 9. Philadelphia
 10. Philadelphia is de stad met het rauwe randje dat een en al historie ademt. De stad van Rocky is een waar museum als je meer te weten wilt komen over het ontstaan van Amerika.

 11. San Diego
 12. San Antonio
 13. New Orleans
 14. Miami
 15. De stad Miami was in de jaren ’80 bijna oorlogsgebied te noemen. Daarvoor was deze stad het ‘Torremolinos’ van de V.S. omdat hier pensionado’s de scepter zwaaiden. In de jaren ’80 werden deze bijna verjaagd door drugsoorlog tussen Cubanen en Colombianen.

 16. San Francisco
 17. ‘San Fran’, ‘Frisco’ oftewel San Francisco is meer dan alleen de stad van Alcatraz en the Golden Gate Bridge.

 18. Austin
 19. Memphis
 20. Boston
 21. Boston is misschien wel de meest Engelse stad van de V.S..

 22. Seattle
 23. Orlando
 24. Orlando wordt ook wel de pretparkhoofdstad van Amerika genoemd en niet zonder reden.

 25. Savannah
 26. Key West
 27. Een van de meest relaxte stadjes in Amerika is Key West.

Bekijk ook:
– De nationale parken van Amerika

Facebook
Facebook
Instagram